Logeren op een schapenboerderij

Bed & Breakfast de Schapekop • Groot-Ammers

Logeren op een schapenboerderij

Anja en ik hebben een fijne uitlaatklep voor onze favoriete hobby gevonden: we logeren een paar dagen in Bed & Breakfast de Schapekop in Groot-Ammers, op een steenworp van Nieuwpoort! De Schapekop is behalve een Bed & Breakfast ook het wol bolwerk van de Alblasserwaard.

Als we op het erf uit onze auto stappen, maken Anja, onze labrador Jack en ik kennis met Carina van der Ham en haar honden. Leuk dat bij de reservering bleek dat we Jack mee kunnen nemen. Ondanks onze liefde voor fietsen in de Alblasserwaard, hebben we de fietsen thuisgelaten. Dit keer gaan we lekker veel wandelen met de hond!

Achtergrond
Hoewel het huis er traditioneel uitziet, is het uit 2008. Het is in een fraaie oude stijl gebouwd! De Bed & Breakfast is op de eerste verdieping van de nieuwe schuur gevestigd, met een eigen ingang. Het is een voor- en een achterkamer, beide met eigen sanitair en een zithoek. We kunnen gebruik maken van de volledig uitgeruste, gemeenschappelijke keuken. Carina en Ab van der Ham bestieren behalve de Bed & Breakfast ook een schapenboerderij en Carina is druk met wol: ze geeft workshops en verkoopt wol en wol-producten.

Behalve de honden, hebben Ab en Carina meer beesten. Hier lopen schapen, pony’s, paarden, geiten en kippen. Jack gedraagt zich keurig en we gaan naar onze kamer om onze spullen op te bergen. Wij logeren deze dagen in de ruime en keurige voorkamer, die van alle gemakken is voorzien. We besluiten in het pittoreske Nieuwpoort te gaan dineren. Dat is een leuke wandeling en Jack staat al bij de deur te kwispelen! Als we ’s avonds na een heerlijk maal terugkeren, duiken we er gelijk in. Carina verrast ons de volgende morgen op het afgesproken tijdstip met een uitstekend ontbijt! Op een trolley voor de deur prijkt zelfgebakken brood, lokale producten en sap van eigen fruit. Er zijn verse eieren en er is zelfgemaakte yoghurt! De lunchzakjes liggen erbij, zodat we niets weg hoeven te gooien: wat een heerlijke overdaad!

“Ik verwijs mijn gasten graag door naar andere ondernemers in de buurt!”

Carina ontvangt vaak wandelaars, die de nabijgelegen wandelroute volgen. Maar er logeren ook veel fietsers bij De Schapekop. In de omgeving is er meer dan genoeg te doen voor toeristen en Carina maakt haar gasten dan ook graag wegwijs in de lokale mogelijkheden. Wij wandelen deze dagen vooral en maken één keer een uitstapje met de auto, naar Dordrecht. Jack heeft de tijd van zijn leven en wij genieten elke ochtend weer van dat lekkere, seizoensgebonden ontbijt!

Rond de boerderij vermaken we ons met de dieren en Anja heeft zich door Carina laten inspireren: met mooie wol van De Schapekop gaat Anja thuis aan de slag om een lekkere warme trui te breien, volgens de aanwijzingen van de door de wol geverfde Carina!

Terwijl Anja wol uitzoekt, loop ik door de boomgaard. In de verte het polderlandschap en her en der bomen en boerderijen: wat is de Alblasserwaard toch een heerlijke omgeving om tot rust te komen! Wij zijn in elk geval helemaal uitgerust en bijgekomen als we klaar staan om te vertrekken. Maar niet voordat we Carina hartelijk hebben bedankt voor haar gastvrijheid en haar goede zorgen!

“Wat waren wij toe aan de oneindige rust en ruimte van de polder!”